Peyami Safa İlkokulu

Peyami Safa İlkokulu

tarihsel  gelişim

10.12.2012 2865

01-12-2019
Tarihi Gelişim

          Okul Ankara İli, Altındağ İlçesi, Çamlık Mahallesi Şehit Âdem Kocadağ Sokak No: 98'de bulunmaktadır. Okulun bulunduğu bölge Cumhuriyetin kurulduğu ilk yıllarda birkaç ailenin yaşadığı küçük bir yerleşim birimiymiş. Bu yerleşim biriminde yaşayan ailelerden birinin çok güzel üç kızlarının olduğu; bu kızların güzelliklerinden dolayı bu bölgeye "Üç Kızlar" denildiği rivayet edilmektedir. Yerleşik halk tarafından da bölge hala aynı adla anılmaktadır. Halen okulun karşısında bulunan Üç Kızlar Camii de bu rivayete destek verir nitelikte varlığını korumaktadır.   Bu tanınmışlıktan dolayı 1974 yılında inşaatı başlayıp 1975 Şubat'ında eğitim öğretime açılan 7 derslikli okula da Üç Kızlar İlkokulu adı verilmiştir. 1985–1986 eğitim-öğretim yılında 12 derslikli üç  katlı bina ek olarak hizmete girmiştir. 1987 yılında 7 derslikli okul binası ortaokul olarak tahsis edilmiş; 1987–1988 öğrenim yılında Üç Kızlar Ortaokulu eğitim-öğretim hayatındaki yerini almıştır.

 

           1990 yılında okulun adı Peyami Safa İlkokulu ve Peyami Safa Ortaokulu olarak değiştirilmiştir.1990/1991 eğitim öğretim yılında 9 derslikli üçüncü bina hizmet açılmış ve o yıl yürürlüğe giren "8 Yıllık Kesintisiz Eğitim Kanunu" gereğince okulumuzun adı "Peyami Safa İlköğretim Okulu" olarak değiştirilmiştir. Kamuoyunda ´4+4+4´ olarak bilinen ve zorunlu eğitimin kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanunun kabulü ile okulumuz ilkokul ve orta okul olarak ayrıldı.2012 - 2013 eğitim öğretim yılından itibaren okulumuz ilkokul olarak hizmet vermektedir.

      

Yasal Yükümlülükler ve Mevzuat Analizi;

Peyami Safa  İlkokulu yasal dayanaklarını temel olarak, Milli Eğitim Temel Kanunu, İlköğretim Kanunu ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinden almaktadır. Peyami Safa İlkokulu MEB-İlköğretim Programını uygulayan bir okuldur. Bununla birlikte öğrencilerin etkinlik alanları olan akademik, sportif ve sanatsal faaliyet alanlarında çeşitli programlar yürütülmektedir